sunnuntai 12. tammikuuta 2014

Talvi ja suomalaiset

Lunta. Lisää lunta. Ja vähän vielä. EI ENÄÄ! Kevättä kohti mennään, ja nyt vasta tulee talvi. Jouluna olisi voinut olla lunta, jotta joulupukki olisi päässyt liikkumaan poroineen maan päällä. Kuten naapurin lapsi eilen  iloisena huudahti: "Äiti, kato lunta! Nyt joulupukki voi tulla!". Niinpä niin. 

Kun Etelä-Suomeen tulee talvikelit, ei täällä enää osata ajaa. Pelti rytisee tämän tästä. Suola-autot lähtee liikkeelle heti, kun vähänkin lähennellään nollaa, jos vaikka menee miinuksen puolelle. Ja mitä tästä seuraa; asfaltti erittäin huonossa kunnossa ja rapa roiskuu! Pitäähän sitä nyt talvella pystyä ajamaan samoilla nopeuksilla kuin kesällä, ei liukasta saa olla! Miksiköhän talvirenkaat on keksitty?! 

Välillä tekisi mieli muuttaa talveksi Lappiin. Siellä kun tunnetusti on lunta ja kunnon talvi, ja silti osataan ajella nätisti. Eikä muuten teitä suolailla sen kummemin. My paradise!

Kuva: Yle.fi

Tänään vauvauinnin jälkeen pukuhuoneessa meidän viereen tuli äiti n.4 vuotiaan tyttärensä kanssa. Tyttö ihasteli vauvaa (MILEAA!!) ja sitten kuiskasi jotain äidilleen. Äiti sitten sanoi: "ai vauvalla on jotain mustaa sormessa?" Kerroin sitten, että Milea oli kaatanut sormensa päälle pienen puisen jakkaran, ja sai siitä mustelman kynteensä. Tyttö katsoi Mileaa suu auki ihmetellen! Lapset on välillä aika hauskoja!

-Jemina-


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti