torstai 6. helmikuuta 2014

Herkkuja

Eilisen Runeberginpäivän kunniaksi päätin leipoa torttuja, ensimmäistä kertaa elämässäni. Koska aika loppui kesken täällä kotona, leivoin ne appivanhempieni luona. Hyviä olivat! 


Ohjeen nappasin Yhteishyvän ruoka-lehdestä. Nämä olivat helppo ja nopea tehdä. Itse en tykkää kaupan Runebergintortuista, joten nämä olivat hyvä vaihtoehto niille. Jos jollekkin ei tätä kyseistä lehteä tule kotiin, tässä ohje (n.12kpl):

200g margariinia
2dl sokeria
2 munaa
2dl vehnäjauhoja
5 (n.60g) piparkakkua
1ps (80g) mantelijauhetta
1 1/2 tl leivinjauhetta
1 1/2 tl kardemummaa
1/2 dl kermaa tai maitoa

pinnalle vadelmahilloa ja valmista sokerikuorrutetta

1. Vaahdota pehmeä rasva ja sokeri
2. Lisää munat yksitellen voimakkaasti vatkaten
3. Murskaa piparkakut kaulimella jauheeksi ja sekoita kuivat aineet keskenään
4. Sekoita jauhoseos vuorotellen kerman tai maidon kanssa takinaan
5. Voitele ja korppujauhota muffinivuoat. Annostele taikina vuokiin. Paista 200C uunin alatasolla noin 25 minuuttia.
6. Kumoa tortut jäähtyneinä ja koristele hillolla. Pursota sokerikuorrutetta hillon ympärille.

***

Kaikille herkkusuille annan nyt vinkin; sokeriton tummasuklaa! Sain sitä sunnuntaina nimipäivälahjaksi, ja toissapäivänä maistoin sitä. Mielestäni samanmakuista kuin tavallinenkin, mutta niinkuin sanoin, sokeriton. Eli ehkä aavistuksen terveellisesmpi vaihtoehto.


***

Meidän Milea-vauvasta on tullut jo iso tyttö! Muutaman hassun viikon päästä tämä kenkäjalkainen täyttää vuoden. Hullua!


Synttärijuhlia odotellessa!

-Jemina-

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti