maanantai 31. maaliskuuta 2014

Terassi

Viimeinen viikko pyörähti tänään käyntiin. Siis töissä. Viikot ovat hurahtaneet nopeasti, ehkä liiankin. Todella hyvin olen töissä viihtynyt, mutta toki kotona oleminen lapsen kanssa on kultaakin kalliimpaa.


***

Viime viikolla Teemu päätti laittaa meidän takapihan terassin uusiksi. Sitä on nyt suunniteltu ja pähkäilty kohta kolme vuotta, että tehdäänkö uusiksi vai ei. Terassissa itsessään ei ollut mitään vikaa, mutta terassin rakentaja on aikoinaan jättänyt lautojen väliin n.2cm välit. Sinne on siis vuosien mittaan tipahdellut yhtä sun toista (ei ainoastaan meiltä), mm.pari haarukkaa, sytkäreitä ja pyykkipoikia. Jopa ystäväni koiran tassu jäi lautojen väliin (rotu taisi olla amstaffi!!)!

Homma vähän levisi lapasesta; terassi pienennettiin samankokoiseksi kuin muilla ja siinä samassa meni myös puolet pihasta uusiksi. Laitan kuvia, jos niitä joskus saan aikaiseksi napsittua.

***

Viikonloppuna olimme Teemun vanhempien luona puuhommissa. Tai siis Teemu oli. Minä ja Milea lähdettiin anopin ja kälyn kanssa shoppailemaan. Milealle löydettiin Karkkilan Keskuskengän loppuunmyynnistä Vikingin Goretex kengät puoleen hintaan! Kengille jäi hintaa ainoastaan 39e. Välikausihaalaria en valitettavasti siltä reissulta löytänyt Yhtäkään näkemääni välikausihaalaria en kelpuuttanut Milealle päälle puettavaksi (nirso äiti).


Lähes joka paikasta on etsimäni koko tai kuosi loppunut, mutta Lohjan Mukelomestassa oli rutkasti valikoimaa. Ihania värejä ja kuvioita, mutta minäpä valitsin yksinkertaisen punaisen Reiman haalarin josta saa tikkikerroksen irrotettua neppareilla.


***

Tällä viikolla olisi vielä tiedossa terassin viimeistelyä eli hiominen, kaiteiden rakentaminen sekä mahdollisesti öljyäminen. Pihakin on nyt vielä vaiheessa, joten sinnekkin täytyy ehtiä tonkimaan. Ja vanhan terassin jäte olisi vietävä kaatopaikalle, mutta se on jo onneksi järjestetty. Niin, ja töitäkin pitäisi ehtiä tekemään. Piru vie kun työt haittaa vapaa-aikaa!

Mukavaa maaliskuun viimeistä päivää ja tulevaa huhtikuun alkua!

-Jemina-

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti